MASSIVA TRÄGOLV

Wood Collection by ARDBO är samlingsnamnet för vår egna träkollektion av exklusiva massiva brädor och stavar.

Ett massivt trägolv består genomgående av samma träslag. Våra trägolv är anpassade för det nordiska klimatet! Wood Milleniums & Classic Oaks 3-skiktslameller gör golven mindre känliga för fuktkvot som ändras under året. Vi har även 100% massiva trägolv som med fördel färdigbehandlas med valfritt pigment samt olja eller mattlack. Massiva trägolv som t ex Grand Cru på bilden, ger tack vare sin slityta möjlighet till renovering flera gånger. Det som avgör är tjockleken mellan ytan och not/spont. Så länge avstånd till not/spont finns så går det att renovera.

GRAND CRU by ARDBO

WOOD COLLECTION by ARDBO

BRÄDOR

CLASSIC OAK by ARDBO

Classic-oak-obehandlad-1200

Classic Oak är en borstad homogen planka i lamellutförande med fasade kanter. Den 5 mm tjocka slitytan är perfekt för offentliga miljöer men även till hemmet när du önskar ett mattlackat lite bredare vitt golv alternativt med egenvald pigmentering.

VITPIGMENTERAD ELLER OBEHANDLAD

Slitage och andra skador i ytbehandlingen kan enkelt renoveras med hjälp av ARDBOs kompletta skötsel- och underhållssystem. Välj pigmentering och ytbehandling efter tycke och smak, om du väljer CLASSIC OAK i obehandlat utförande.

Tjocklek

19 mm

Bredd

155 mm

Längder

1800/2200 mm

Slityta

5 mm

Behandling

Obehandlad / mattlackad vitpigmenterad

Konstruktion

Lamell 100% ek

Fasning

4-fasad

WOOD MILLENIUM by ARDBO

Wood Millenium behandlad

Wood Millenium är en homogen planka i lamellutförande med 5 mm slitskikt och fasade kanter. Den tjocka slitytan är perfekt för offentliga miljöer men även till hemmet när du vill ha en exklusiv hemmamiljö med vackert oljade golv.

OLJAD ELLER OBEHANDLAD

Passar lika bra i vardagsrummet, sovrummet som i köket.Med ett slitskikt på 5 mm får du ett sobert golv som håller i längden.

Tjocklek

19 mm

Bredd

127 mm

Längder

1800/2200 mm

Slityta

5 mm

Behandling

Obehandlad / oljad / rökt

Konstruktion

Lamell 100% ek

Fasning

4-fasad

GRAND CRU by ARDBO

Grand Cru Nature obehandlad

Grand Cru är en obehandlad homogen 1-stavs tilja 130 mm bred och hela 20 mm tjock som levereras i fallande längder. Grand Cru finns i två sorteringar, Rustic & Nature. Den 8 mm tjocka slitytan är perfekt för offentliga miljöer men även till hemmet när du önskar ett gediget intryck.

OBEHANDLAD

Slitage och andra skador i ytbehandlingen kan enkelt renoveras med hjälp av ARDBOs kompletta skötsel- och underhållssystem. Välj pigmentering och ytbehandling efter tycke och smak för den breda Grand Cru plankan. Grand Cru har ett vackert utseende med jämna färgvariationer. Små friska kvistar förekommer. Se interiörbilden ovan.

Produkten är rekommenderad av Byggvarubedömningen.

BVB Byggvarubedömningen rekommenderad produkt

Tjocklek

20 mm

Bredd

130 mm

Längder

Fallande längder

Slityta

8 mm

Behandling

Obehandlad

Konstruktion

Massiv

Fasning

Nej

CASTLE OAK by ARDBO

Castle Oak är en obehandlad lamellbräda i bredare utförande, med fasade kanter. Tjock slitytan 3,5/5,5 mm är perfekt för offentliga miljöer men även till hemmet när du önskar ett gediget intryck av massiva breda brädor.

OBEHANDLAD

Slitage och andra skador i ytbehandlingen kan enkelt renoveras med hjälp av ARDBOs kompletta skötsel- och underhållssystem. Välj pigmentering och ytbehandling efter tycke och smak för den breda obehandlade Castle Oak plankan. Färdig efterbehandling som lackering, oljning, borstning eller rökning kan fås på förfrågan. Castle Oak har ett levande utseende med naturliga färgvariationer och trästruktur (naturliga årsringar tillåtet). Små friska kvistar förekommer. Få repor på ytan. Öppna kvistar och större sprickor är spacklad. Virvlar, obetydliga öppna repor, obetydlig splint eller brunkärna, tvärfibrer och kiselfläckar kan förekomma beroende på träsort. I princip utan döda kvistar, splint, barkdrag, märg m.m.

Tjocklek

20 mm

Bredd

220 mm

Längder

Fallande längder (600-2400mm)

Slityta

3,5/5,5 mm

Behandling

Obehandlad

Konstruktion

3-skiktslamell

Fasning

Ja

Castle Oak SAS Gold Lounge Arlanda

MASSIV PARKETT

STAVPARKETT

Stavkollektionen Ardbo Stavparkett finns i tre sorteringar och i fyra olika längder som standard. Select är mycket jämn och ger ett lite renare intryck än Nature, kan innehålla någon kvist. Rustic innehåller kvist och fler färgnyanser andra Select och Nature.

OBEHANDLAD

Se våra Skötsel och installationsanvisningar för Stavparkett. Läggning bör utföras av professionell trägolvsentreprenör. Som standard finns Stavparketten i 204 mm, 272 mm, 340 mm samt 408 mm i alla tre sorteringar.

Tjocklek

16 mm

Bredd

68 mm

Längder

204/272/340/408 mm

Slityta

6 mm

Behandling

Obehandlad

Konstruktion

Massiv

Fasning

nej

INDUSTRIPARKETT

industriparkett

Industriparkett är en mycket slitstark produkt utan spont & not och kan därför slipas många gånger. Eftersom det är så många stavar som läggs tätt skapas det karaktäristiska mönstret med träets alla färgvariationer över stora ytor.

OBEHANDLAD

Levereras i fasta mått på ark om 160x320 mm. Andra tjocklekar samt FSC märkt industriparkett kan beställas på förfrågan.

Tjocklek

10/23 mm

Bredd

8 mm

Längder

160 mm

Behandling

Obehandlad/rökt

Konstruktion

Massiv

Fasning

nej

MOSAIKPARKETT

mosaikparkett

Små massiva stavar i fyra klassiska mönster. Mosaikparkett by Ardbo finns i ask eller ek som standard. Mosaikparketten levereras limmad på nät i det mönster du beställer:

  • Engelskt mönster
  • Parallellmönster
  • Rutmönster
  • Fiskbensmönster

Sotering Nature skarpkantad utan spont/not. Vid förfrågan kan andra träslag levereras vid tillgång.
FSC-märkt mosaikparkett kan också levereras vid förfrågan.

SKÖTSEL & INSTALLATION

Slitage och andra skador i ytbehandlingen kan enkelt renoveras med hjälp av ARDBOs kompletta skötsel- och underhållssystem. Välj pigmentering och ytbehandling efter tycke och smak för mosaikparketten efter läggning.

Tjocklek

8 mm

Bredd

23 mm

Längder

160 mm

Behandling

obehandlad

Konstruktion

massiv

Fasning

nej

Stavparkett by ARDBO