Miljö & hållbarhet för textila golv

modulyss & Fletco designar och tillverkar kvalitativa textilgolv & textilplattor för den offentliga marknaden.
Målet är en hållbar produktion. Här samlar vi information om återvinning, bedömningar och annat som kan vara intressant för dig som arbetar med textila golv professionellt.HEALTHY SEAS®

Återvinning av fisknät
till ECONYL®-garn


modulyss® designade HANDCRAFT kollektionen med det högkvalitativa ECONYL® nylongarn som härrör från återvunna fisknät och andra avfallsmaterial, som regenereras genom ECONYL® återvinningssystem."

Modulyss är anslutet till Healthy Seas® som partnermedlem, vilket innebär att modulyss® får möjlighet att samarbeta med fiskare, fiskodlingar, lokalsamhällen och andra intressenter för att förhindra att fisknät blir kvar i havet.

Nylon 6 utvinns från fisknät och omvandlas till råvara, vilket tillsammans med andra avfallsmaterial, omvandlas till återvunnet ECONYL® nylongarn, som används i modulyss® ekokollektioner.


Healthy seas
HEALTHY SEAS®

Våra textilplattor tillverkas av återvunna fisknät


modulyss® designade HANDCRAFT kollektionen med det högkvalitativa ECONYL® nylongarn som härrör från återvunna fisknät och andra avfallsmaterial, som regenereras genom ECONYL® återvinningssystem."

modulyss® HANDCRAFT COLLECTION tillverkas av det högkvalitativa ECONYL® garnet, som återvinns från fisknät och andra avfallsmaterial! Under förra året tillverkades 644 183 m2 modulyss ECO-kollektioner av återvunnet ECONYL garn.

Det motsvarar 4.187.183 km2 ECONYL garn och genom denna återvinning minskade även energiförbrukningen med motsvarande 1827 hushålls årsförbrukningar av el.

Miljöfrågor - 50+10 punkters miljöprogram®

Allt sammanfattat i denna digitala broschyr, läsa om alla 60 punkter i modulyss miljöprogram →.

Primära baksidan görs till 100% återvunna PET-flaskor.
Återvunna PET-flaskor blir nya baksidor till textilplattorna

Som exempel på hur andelen återvunnet material ser ut för en kollektion så har vi den nya kollektionen Fashion&. Totalt består den av 48% återvunna material.

När dessa plattor i framtiden återvinns efter sin långa livstid kommer allt att kunna återvinnas.

KOLLEKTION FASHION& →

modulyss broschyr 50+10 om kvalitet
Breeam & modulyss texilplattor
Certifierade BREAAM modulyss kollektioner →

Garanterad kvalitet

modulyss® produktionsprocess gör det möjligt för oss att leverera textilplattor med optimal kvalitet på nolltid. Kvaliteten kan också mätas i ett 50+10-punktsprogram som visar att kvaliteten kontrolleras och garanteras i varje moment och på varje nivå. Med varje ny kollektion är strävan att använda så mycket återvunnet material. Läs gärna mer i 50+10 programmet som finns online!

I denna digitala broschyr kan du läsa om alla 60 punkter i modulyss miljöprogram →.

Hur påverkas luften i vår inomhusmiljö när du lägger textila golv?
modulyss HEALTH

I denna broschyr kan du läsa mer om hur textila golv kan förbättra miljön vi lever och arbetar i jämfört med andra typer av golv. När man väljer textilplattor, får man en positiv inverkan på luften i inomhusmiljön.

Läs broschyren om modulyss HEALTH →

Sunda Hus
Alla textilplattor är bedömda i Sundahus miljödatabas

SundaHus Miljödata ger dig som beställare stöd i att göra medvetna materialval, så du undviker produkter med farliga ämnen. Dokumentationen redovisar kemisk ämnesnivå och ger dig förutsättningar för ett medvetet och bra miljöval.

Bedömningarna baseras på olika egenskaper och indelas i fem klasser: A, B, C+, C- och D. SundaHus bedömningskriterier är baserade på reglerna i Kemikalieinspektionens KIFS 2005:7 om klassificering och märkning, Europaparlamentets och rådets CLP förordning (EG) nr 1272/2008, och Kemikalieinspektionens prioriteringsguide PRIO.

modulyss® samtliga textilplattor är bedömda i
 Sundahus miljödatabas där du kan logga in →
alternativt kontakta oss så skickar vi bedömningar på önskade produkter →

Mer information om Sunda Hus klasser →


Byggvarubedömningen

modulyss textilplattor är rekommenderade av:
 →
BYGGVARUBEDÖMNINGEN bedömer och tillhandahåller information om miljöbedömda varor och påverkar produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö.

Vad innebär BREEAM?
modulyss & BREEAM

BREEAM är ett bedömningssystem för bygg-och fastighetssektorn som redovisar effekter på miljö- och hälsobelastning för att underlätta val. BREEAM-SE är den svenska anpassningen av BREEAM Europe Commercial.

Systemet sätter standard inom hållbart byggande och används som en måttstock för att beskriva en byggnads miljöprestanda.

Greenbooklive.com för modulyss BRE →
SE HUR BREEAM KAN HJÄLPA DIG!

I videon ovan kan du höra hur BREEAM kan hjälpa ditt företag!
modulyss har lägst miljöpåverkan när hela textilprogrammet jämförs med konkurrenters totala sortiment. Vill du läsa mer om BRE som organisation, besök greenbooklive.com →

Information om BREEAMs principer!

BREEAM principer → från BREs videokanal på Vimeo →.

ÖPPETTIDER Jul & Nyår
 • Julafton 24 dec: stängt
 • Juldagen 25 dec: stängt
 • Annandag jul 26 dec: stängt
 • Torsdag 27 dec: 7-16
 • Fredag 28 dec: 7-15
 • Nyårsafton 31 dec: stängt
 • Nyårsdagen 1 jan: stängt
STOCKHOLM
e-post: info@ardbo.se
telefon: +46 8 531 880 50
fax: +46 8 531 736 85
Kumla Gårds väg 15
SE-145 63 Norsborg
 
GÖTEBORG
e-post: info.gbg@ardbo.se
telefon/fax: +46 31 87 50 80
Argongatan 10
SE-431 53 Mölndal

 
BOKA MÖTE SHOWROOM
Boka tid →
ÖPPETTIDER
 • måndag-torsdag: 7-16
 • fredag: 7-15
 • Lunchstängt 11.30-12.30
 •  
Beställ golvprov
Är du inte kund?
Nyhetsbrev
Registrera reklamation
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.